Muholan tarina

Kun Eero Muhola vuonna 1968 osti Sievin Asemakylällä peltisepänverstasta pitäneen Erkki Korhosen leskeltä toimettomiksi jääneet peltisepän työkalut, ei nykyinen toimitusjohtaja Jukka Muhola ollut vielä syntynytkään. Isä-Eeron piti opetella peltisepän tärkeä ammattitaito alusta pitäen, sillä minkäänlaista kokemusta hänellä ei alasta ollut. Itse asiassa hän ei ollut koskaan edes nähnyt peltiseppää työssään.

Aluksi Eero Muhola kulki aamua iltaa Sievin kirkonkylältä Asemakylällä töissä, kunnes osti Shellin huoltoaseman tyhjäksi jääneet tilat Sievin kirkonkylästä itselleen ja pääsi muuttamaan Kirkkotielle. Kuinka ollakaan Pelti- ja konekorjaamo E.Muholan ensimmäiseksi työksi tulikin Sievin vanhan kirkon hautausmaan porttien teko.

Yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Jukka Muhola on kasvanut ”peltihallin päiväkodissa” eli viettänyt ensimmäisten vuosien aikana paljon aikaa isänsä verstaalla. Parivuotiaana hän kapusi ensimmäisen kerran isänsä perässä katolle ja varoitteli sieltä asiakastalon omia, vähän isompia lapsia kiipeämästä: ”Ei saa tulla. Täältä voi puota.” Alle kouluikäisenä Jukka naputteli verstaalla kuparisen löylykauhan, ja sillä heitettiinkin monen joulusaunan makoisat löylyt.

Kun perheen pojat kasvoivat, he tulivat isänsä avuksi verstaalle. Jukka tuli mukaan yritykseen vuonna 1990.

Yrittäjäperhettä kohtasi vuonna 2008 suuri suru, kun yrityksen yksi omistajista ja peltitaitajista, Heikki Muhola menehtyi moottoripyöräonnettomuudessa Toholammilla.

Sievi on hyvin tunnettu kansallisesti ja kansainvälisesti menestyneistä yrityksistä. Myös Muholan perheyritys haki ja sai kasvua tekemällä mm. TEHOFILTERille erilaisia peltiosia. Yrityksen nimikin oli muutettu vuonna 2009 toimintaa paremmin vastaavaksi Pelti- ja Rakennus Muhola Oy:ksi.

Muhola Oy muutti uusiin tiloihin Mekaniikkatielle kesällä 2013. Toimitusjohtaja Jukka Muholan mukaan nyt myös työympäristö näyttää yhtä ammattimaiselta kuin tekijätkin. Uudessa hallissa on tilaa ja tekniikkaa tehdä sitä, mihin yritys on vuosikymmenten aikana erikoistunut: rakentaa pellistä kestävää ja kaunista. Sen kertoo myös Muhola Oy:n slogan: pellistä – sitä ei keli kellistä.